Kuten jo aikaisemmin aavistelinkin, myslistä saa aikaan leipää. Löysin tällaisen helponoloisen ohjeen..

Helppo myslileipä

200 g hyvää mysliä tai saman verran kaurahiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja rusinoita
300 g sämpyläjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
5 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet ja kaada joukkoon vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita vuoka kylmään uuniin, käännä uunin lämpötila 110 asteeseen ja anna paistua 45 minuuttia.
3. 45 minuutin jälkeen nosta uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja paista vielä yksi tunti. Anna leivän levätä hetki ennen kumoamista.

http://potluckbyone.blogspot.fi/2012_10_01_archive.html

Kaapista ei tosin löytynyt sämpylajauhoja, eikä minulla ole vaakaa... tuli vähän ongelmia ainesten punnituksessa. Ensimmäinen yritykseni arvoida jauhojen määrä deseinä, tuotti aikas löysän takinan.

Eli siis, ei sämpyläjauhoja, mutta kaapissa oli yllättäen kesän muurinpohjalettuhin käytettyjä ohrajauhoja, sekä kokonainen paketti hasselpähkinäjauhoja, pussinpohjallinen pähkinöitä ja KOLME purkkia siirappia (miksi minulla on kolme siirappipurkkia???).

Lähdin siis soveltaen matkaan ja korvasin sämpyläjauhot ohra- hasselpähkinäjauhosekoituksella. Koska myslilä oli lähes kilo, tein samalla kertaa kaksinkertaisen annoksen leipää.
Jos ei muuta, niin ainakin proteiineja löytyy tästä leipäkokeilusta normaalia hiilarileipää enemmän.

Onnistuini jälleen valitsemaan kokkailun, jonka tekeminen kestää itseasiassa aika kauan, mutta toisaalta kaikki tapahtuu uunin kätköissä, eikä mitään tarvitse sekoittaa tai hämmentää kesken kokkauksen.
 

Sain leipäni uuniin lapsen treenien aikana, juuri ennen lapsen noutoa nostiin lämpötilaa ja jätin uunin hoitamana leipien kakkkosvaiheen. Toinen vuoista vähän falskari, joten nyt kotona tuoksuu hieman palaneelle.... ja pähkinäiselle.

Lopputulos on..... maanläheinen, artesaanileivänomainen, ainakin lämpimänä herkullinen ja mikä parasta: KELPAA LAPSELLE!

Huomenna yritän jalostaa 500g maustamatonta jogurttia ja muutaman avocadon

Huomiseen siis
MuBa

 

 

tarvikkeet.jpg

 

 

vuoassa.jpg

valmis1.jpg

 

valmis2.jpg